Våra projekt

Vi har genomfört många spännande projekt under åren. Här presenterar vi några av dem.

Legotillverkad kalibreringsutrustning till Cern

Kalibreringsutrustning till Cern i Schweiz

Protonpartiklar i kärnpartikelfysiklaboratoriet Cern behöver korrigeras i frekvens när de närmar sig ljusets hastighet. Vi levererade delar av kalibreringsutrustningen. Uppdraget krävde stor precision och renlighet samt utförlig dokumentation.

Läs mer …


Varmhållningszoner tillverkade i plåt

Varmhållningszoner till ABB:s kabeltillverkning

ABB i Karlskrona behövde varmhållningszoner för att hålla den tillverkade kabeln i rätt temperatur. KISAB legotillverkade zonerna i plåt av 355-kvalitet.

Läs mer …


Oljereningsfilter till Volvo

Oljereningsfilter till volvo

I Volvos presslinje i Olofström används stora mängder olja. Oljan renas i ett filter byggt av KISAB. På sätt kan oljan användas fler gånger vilket sänker kostnader och belastning på miljön.

Läs mer …


Vattenrening ejektorfälla

Vattenrening till kärnkraftverk

Vattnet i reaktortanken i Oskarhamns kärnkraftverk behöver kontinuerlig rening. KISAB har byggt delar till en så kallad ejektorfälla för att ta bort partiklar ur vattnet.

Läs mer …


Transportskruv Nymölla Bruk

Renovering av transportskruv till Nymölla Bruk

Skruvar, som denna från massaberedningen i pappersbruket Nymölla, behöver renoveras med jämna mellanrum. Vi har stor erfarenhet av denna typ av uppdrag som vi utför i egen verkstad.

Läs mer …


Stockintag Nymölla Bruk

Industrimontage hos Nymölla Bruk

KISAB fick uppdraget att montera ett helt nytt stockintag på Nymölla Bruk. Totalt vägde de olika delarna 150 ton och vi arbetade dygnet runt för att få allt på plats.

Läs mer …


Industriflytt Cleanosol

Industriflytt åt Cleanosol

Cleanosol behövde flytta lagringstankar för färg från Göteborg till Kristianstad. Vi tog ett helhetsgrepp och skötte demontering, transport, inflyttning och anpassning.

Läs mer …


Evakueringsdörr Öresundstunneln

Tillverkning av evakueringsdörrar till Öresundstunneln

KISAB har levererat 94 nya evakueringsdörrar till Öresundstunneln. De 300kg tunga dörrarna monterades av oss nattetid för att inte störa trafiken i tunneln.

Läs mer …